0186 - 572 044 info@reedyk.eu

WATERSTOFTOEPASSINGEN VOOR ONDERNEMERS

Wij leveren maatwerk voor innovatieve ondernemers, die waterstof een onderdeel willen maken van hun organisatie.

We leveren en installeren elektrolysers voor waterstofproductie uit duurzame energie op locatie en we transformeren zwaar materieel met waterstofpower uit een brandstofcel naar een duurzamere versie die voldoet aan de eisen van de huidige tijd. 

Dirk Reedijk

Eigenaar, Reedyk B.V.

Waterstof als brandstof

Waterstof is een steeds interessanter alternatief voor fossiele brandstoffen. Het wordt ook wel de brandstof van de toekomst genoemd. Voor MKB en landbouwbedrijven wordt het nog interessanter als zij op hun eigen locatie groene waterstof kunnen produceren.

 

10 redenen waarom waterstof een interessant alternatief is.

  • waterstof kan energie van wind en zon opslaan
  • met waterstof ben je onafhankelijk van energieleveranciers
  • waterstof is toekomstbestendig en onuitputtelijk
  • waterstof heeft geen uitstoot van stikstof / CO2 / fijnstof
  • waterstofproductie / aandrijving is geluidsarm
  • waterstof is een solide basis voor MKB en landbouwbedrijven om te blijven innoveren
  • waterstof geeft een voorkeurspositie bij aanbestedingen
  • met waterstof kun je anticiperen op aangescherpte regelgeving zoals dieselverbod in nabijheid van werknemers
  • waterstoftechniek investeringen worden financieel ondersteund vanuit regionale / landelijke en de Europese overheid
  • waterstoftechniek is investeren in lange termijn perspectief

Transitie van hernieuwbare energie naar waterstof

Waterstof produceren op locatie

Het opwekken van energie met zonnepanelen is tegenwoordig veelvoorkomend. Het electriciteitsnet is hier vaak niet op berekend en de maximale vraag en aanbod is niet gelijktijdig. Hierdoor is de waarde van de opgewerkte energie op veel momenten laag. Waterstof biedt de mogelijkheid om deze geproduceerde energie te bewaren. Deze waterstof kan dan worden getransporteerd en gebruikt worden waar en wanneer dat deze energie nodig is. Bijvoorbeeld door mobile machines. Het omzetten van hernieuwbare energie naar waterstof is dankzij de compacte elektrolyers mogelijk op locatie. Deze elektrolyers zijn een betaalbare oplossing voor het MKB en snel operationeel: duurzame energie ter plaatse omzetten in groene waterstof. Bovendien kan de installatie eenvoudig uitgebreid worden door meerdere elektrolysers als set bij elkaar te plaatsen, zodat snel capaciteitgroei mogelijk is. Daarbij kan een set elektrolysers optimaal gebruik maken van de beschikbare energie door automatisch mee te bewegen met de fluctuerende energieopbrengsten met variatie in de zon / windsterkte.

 

Reedyk en waterstof

Reedyk heeft jarenlange ervaring met veel verschillende mobile machines en technische installaties. Hierdoor is veel kennis van hoge druk, besturingssystemen, elektrische aandrijving, accutechniek, engineering, maatwerk en service & onderhoud. Allemaal zaken die bij waterstof van toepassing zijn, zodat Reedyk zich snel heeft kunnen ontwikkelen op waterstof gebied.

 

Ben jij geïnteresseerd in waterstoftoepassingen?

Je bent van harte welkom om bij ons langs te komen voor een rondleiding en advies over de mogelijkheden rondom waterstof voor jouw organisatie.

Als officieel partner en integrator van Enapter elektrolysers kunnen wij je ook alles vertellen over het produceren van groene waterstof op jouw bedrijfslocatie.