0186 - 572 044 info@reedyk.eu

Revolutie voor zwaar materieel:

Liebherr Crawler Crane LR1200 100% waterstof

Liebherr LR1200

Samen met Van Adrighem hebben wij de handen ineengeslagen om de standaard voor zwaar en mobiel materieel naar een nieuw duurzaam niveau te tillen. Het resultaat is de transitie van de Liebherr Crawler Crane LR1200. Voorheen was deze kraan afhankelijk van fossiele brandstoffen. Wij hebben hem omgebouwd naar een geavanceerd waterstofaandrijfsysteem.

Waterstof crawler crane

Liebherr LR1200 zero emissie

De oorspronkelijk op diesel werkende Liebherr LR1200 onderging een revolutionaire transformatie. Volledig aangedreven door waterstof, behoudt de kraan zijn robuustheid, snelheid, kracht en veiligheid. Met een indrukwekkend hefvermogen van 200 ton en de mogelijkheid om zichzelf ter plaatse volledig op te bouwen, vertegenwoordigt de LR1200 een krachtig staaltje techniek. .

Levensduur verlengen, en grondstoffen besparen: onze duurzaamheidsvisie

De vervanging van de traditionele dieselverbrandingsmotor door een brandstofcel verlengt niet alleen de levensduur van de rupskraan, maar vermindert ook het fossiele energieverbruik en de vraag naar nieuwe grondstoffen. Het kostenplaaje voor het ombouwen van een machine is uiteindelijk lager dan de prijs voor een nieuwe machine. Ook zijn de doorlooptijden veel sneller. Het ombouwen neemt slechts 4 maanden in beslag. Deze schaalbare technologie is niet beperkt tot de LR1200, maar kan ook geïntegreerd worden in andere zware en mobiele machines, waardoor klimaatneutraal werken weer een stap dichterbij komt.

Waterstof: de ideale keuze voor zwaar en mobiel materieel

In tegenstelling tot fossiele brandstoffen is waterstof volledig emissievrij. Het integreren van waterstof in zwaar en mobiel materieel, zoals de Liebherr LR1200, is een duurzame keuze voor bedrijven die afhankelijk zijn van zware en grote machines. Vooral op locaties zonder directe beschikbare stroom biedt waterstof een passende oplossing.

Zero-emissie: Liebherr LR1200

Zonder uitstoot van CO2, stikstof en fijnstof voldoet de omgebouwde Liebherr LR1200 ruimschoots aan de Green Deal doelstellingen voor 2030. Concreet betekent dit voor bedrijven dat zij met deze kraan in kunnen schrijven op projecten en  aanbestedingen waarbij er zero-emissie eisen gesteld worden. Doordat er geen dieselmoter meer in de kraan zit is deze geluidsarm en dat maakt hem geschikt voor in woonwijken of natuurgebieden.

Betrouwbare energievoorziening met waterstof

Waterstof is altijd beschikbaar en biedt een betrouwbare energievoorziening op het juiste moment op de juiste locatie. Opgeslagen in cilinders kan waterstof worden geleverd waar het nodig is, onafhankelijk van tijd en plaats. De machinist kan, met de op de kraan aanwezige hulpkraan, eenvoudig de bundels wisselen.

Toekomstbestendige oplossing voor een overbelast stroomnet

Met de integratie van waterstof in zwaar materieel zoals de rupskraan, bieden Van Adrighem en Reedyk een onafhankelijke en duurzame oplossing voor bedrijven die te maken hebben met een overbelast stroomnet. Zo kunnen bedrijven zonder beperkingen werken op elke locatie, zonder het stroomnet te belasten.

Liebherr LR1200

Van Adrighem en Reedyk vervullen niet alleen een pioniersrol in de sectoren die zwaar en mobiel materieel gebruiken, maar zetten ook een nieuwe standaard voor duurzaamheid, kracht, efficiëntie en betrouwbaarheid. Klimaatneutraal werken komt hiermee weer een stap dichterbij. 

Logo Reedyk