0186 - 572 044 info@reedyk.eu
e-robotiller Goudswaard

Ontdek de voordelen van waterstof voor MKB en Landbouw

 

Waterstof groeit uit tot een interessant alternatief voor fossiele brandstoffen en wordt vaak bestempeld als de energiedrager van de toekomst. Vooral voor MKB-ondernemingen en landbouwbedrijven wordt waterstof nog aantrekkelijker wanneer het ter plaatse kan worden geproduceerd.

Waarom kiezen voor waterstof?

Waterstof biedt talloze voordelen voor MKB, landbouwbedrijven, stadsregio’s en havens met werkmaterieel:

Opslag van hernieuwbare energie:

Waterstof fungeert als een efficiënte opslagmogelijkheid voor energie opgewekt door zon en wind. Je kan waterstof opslaan in cilinders en transporteren. Zo is er altijd energie voorhanden waar je wilt en wanneer je wilt.

Onafhankelijkheid van energieleveranciers:

Door gebruik te maken van waterstof kunnen bedrijven onafhankelijk opereren zonder afhankelijk te zijn van externe energieleveranciers.

Toekomstbestendigheid:

(Groene) waterstof is een duurzame en onuitputtelijke energiedrager, waardoor het een toekomstbestendige keuze is.

Geen schadelijke emissies:

(Groene) waterstofproductie en -aandrijving dragen niet bij aan de uitstoot van schadelijke stoffen zoals stikstof, CO2 en fijnstof.

Geluidsarme technologie:

De productie en aandrijving van waterstof zijn geluidsarm, wat gunstig is voor zowel bedrijven als hun omgeving.

Innovatiemogelijkheden voor MKB en landbouwbedrijven:

Waterstof vormt een solide basis voor voortdurende innovatie binnen het MKB en de landbouwsector.

Voorkeurspositie bij aanbestedingen:

Het gebruik van waterstof geeft bedrijven, bij zero emissie eisen, een strategische voorsprong bij aanbestedingen.

Investeer in de toekomst met waterstoftechnologie

De overgang van hernieuwbare energie naar waterstof is een cruciale stap. Door waterstof ter plaatse te produceren, kan de opgewekte energie van zonnepanelen en windturbines efficiënt opgeslagen worden en benut waar en wanneer dat nodig is. Dankzij compacte elektrolyzers is deze omzetting op locatie nu eenvoudiger dan ooit.

Reedyk en waterstof:

Reedyk heeft jarenlang een uitgebreide expertise opgebouwd in besturingssystemen, elektrische aandrijving, accutechniek, engineering, maatwerk en service & onderhoud voor zwaar materieel. Deze kennis vormt de perfecte basis voor de snelle ontwikkeling van Reedyk op het gebied van waterstof.

Word jij ook enthousiast van waterstof?

Bij Reedyk zien we talloze mogelijkheden voor MKB, landbouwbedrijven en de samenleving als geheel. Als officiële partner en integrator van Enapter elektrolyzers nodigen we je graag uit om contact met ons op te nemen.

 

 

 

Wij leveren maatwerk voor innovatie ondernemers in Zuid-West Nederland, die waterstof een onderdeel willen maken van hun bedrijf. Zoals levering en installatie van MKB elektrolysers voor waterstofproductie uit duurzame energie en mobiele machines met waterstof power uit een brandstofcel.

Dirk Reedijk

Eigenaar, Reedyk B.V.